Tuesday, September 18, 2018

Coral Bay ja Pajero

Ostsin põhimõtteliselt viimasel tööpäeval endale auto. Valisin neliveovõimalusega maasturi, sest Austraalias on palju rahvusparke ja muid looduslikult ilusaid kohti, kuhu pääseb ainult neliveoautoga.

Auto ostsin Saksa kutilt, kes on samuti ühe aasta Austraalias working holiday viisa peal veetnud. Nüüd on ta suundumas edasistele reisidele (esialgu vist Vietnami) ja auto vajab uut omanikku.

Punane Pajero ja tema uus ning vana omanik tehingut vormistamas :)

Saatsin Pireti ja Tenno nende autoga (mis on samuti Pajero) põhja ja ida poole teele. Nendega oli väga vahva neli kuud koos veeta, head teed ja taaskohtumisteni! Plaanime juba, et jaanuaris võiks kolmekesi Uus-Meremaa tripi ette võtta.


Olen praegu idarannikul Coral Bay nimelises kuurortkülakeses. Siin on kohe ranna ääres kuulus Ningaloo korallrahu ja põhitegevuseks snorgeldamine ja korallide ja kalade vaatamine. Ööbinud olen oma uues uhkes "magamistoaga" autos külakese külje all, teinud pliidi peal süüa ja  elanud matkaelusse sisse.

Sain autoga kaasa hunniku varustust tekist-padjast pottide-pannideni välja, seega olin põhimõtteliselt kohe reisivalmis. Isegi eelmise omaniku mõned ülejäänud sardiinikonservid & oad tomatikastmes olid olemas :p

Üksi reisimisse sisseelamine on asialgu isegi keeruline. Pean ise kõik otsustama ja välja mõtlema - iseenesest ei ole ju paha, kui kellegagi vaidlema ei pea, aga üks pea on ikka üks pea - alati ei tule kõige parem mõte kohe. Näiteks praegu ka ei ole ma kindel olnud, kas tahan u 150 km põhja poole sõita, et ka teisi snorgeldamiskohti vaadata. Hetkel on minemata jäänud, aga äkki millalgi hiljem (peale Monkey Mia delfiinide vaatamist) tulen ikkagi tagasi ja võtan selle reisi ka veel ette.

Ilmselt on võtmeks siin info uurimine ja läbi mõtlemine ja plaanide läbi kaalumine. Kuigi spontaansusele peab ka ruumi jätma.

Lõpetuseks pilte Five Fingers Reef rannalt, kuhu autoga esimese neliveokogemusena mööda liivateed tungisin. Oli küll veidi hirmus, aga hakkama sain :) :) Esimeseks neliveo prooviks väga sobiv, sest rada on kohe küla lähedal - isegi, kui oleks kinni jäänud, oleks saanud poole tunni või tunniga linna abi järgi jalutada.



No comments:

Post a Comment