Sunday, May 20, 2018

19.05.2018 Nanutarra lähedal Loode -Austraalias


Mind hämmastab siinne ilm. Esiteks on kogu aeg soe ja selge ilm. Ootan alateadlikult pidevalt, et uuel hommikul karavanist välja vaadates oleks ilm muutunud ja pilves, aga ei ole. Ikka on muutumatult pilvitu.

Ka väiksemates detailides käib ilm suhteliselt püsivate mustrite järgi. Näiteks on alati kuskil lõunani suhteliselt tugev tuul, mis pärastlõunaks järgi annab.

Tähistaevas on siin väga selge ja nagu esimesel korral juba märkasin, kuidagi vale. Mitte, et ma Eesti taevast ja tähtkujusid väga hästi tunneksin, aga märkasin kohe, et siin on tähed teistes kohtades. Oskan juba tunda ära lõunaristi, teisi tähtkujusid veel ei tunne. Tenno iPhone’s on äpp, mis taeva peale suunates näitab ära, mis tähtkujudega on tegemist. Peaksin seda mõnikord laenama või uurima, kas Androidile ka midagi sarmast olemas on. Täna seda teha ei saa, sest tänases laagripaigas ei ole levi... Ehk homme on. Mobiilimastid on iga 50 km tagant ja ehk jõuame täna ööseks mõnele neist lähemale.

;inu jaoks on veider ka see, et kuigi ilm on soe, on päevad suhteliselt lühikesed ja pimedaks läheb kiiresti (ikka kottpimedaks). Olen nii harjunud, et sooja ilmaga käib kaasas pikk päev ja lühike öö. Siin on aga kuuest juba pime. Alguses ei osanud ma sellega üldse arvestada, nüüd juba harjun. Valgeks läheb umbes poole seitsme ajal hommikul.

Samuti mõtlen, et pean endale sisse harjutama hommikul varase tõusmise. Umbes 11 ajal on juba nii palav, et on raske väljas ringi liikuda ja päike kõrvetab päikesepõletuse hirmutavalt kiiresti nahale. Kõige parem aeg väljas toimetamiseks on valgeks minekust kuni üheteistkümneni ning pärastlõunal uuesti kuskil neljast pimedani. Seega oleks mõistlik ärgata vara, teha midagi, siis pidada siestat mõned tunnid ning õhtul jälle edasi toimetada. Saab olema huvitav, kas ma sellega hakkama ka saan 😊

1 comment:

  1. Jah, seal ju talv tulemas. Ööd pikkad ja päevad lühikesed :) Varsti on sul siesta, fiesta ja manjana.

    ReplyDelete