Thursday, May 31, 2018

Kolmapäev, 23. mai, Nanutarra ja Paraburdoo vahel teel


Teedevalitsuse loeng on endiselt kuulmata, aga on lootust, et äkki nad täna tulevad nad mööda sõites meie laagripaigast läbi. Istun ja ootan ja suhteliselt nüri on. 

Muidu plaanisin, et teen täna pikema matkapäeva, kus lähen varakult välja ja võtan lõuna kaasa ning tulen tagasi alles õhtupoolikul. Saaksin ümbruskonda näha ja harjutada päeval päikese käes olemist. Nüüd võin kõige varem kella 11 ajal hakata mõtlema, et võiks minna, kui teedevalitsuse mehed pole tulnud. Kui täna nii hirmus palav päev ei ole kui eile, siis võiksin ikka minna.

Meie praeguse laagripaiga lähedal on lehmade jootmiskoht, seega õhtul kuulsime jälle pidevalt nende ammumist. Kuu aina kasvab ja on jõudnud poolkuu faasi ja annab juba päris palju valgust, nii et ööd ei ole enam nii tumemustad. Kuid lehmi näha ikkagi ei olnud.

Samuti kuulsime mingit ulgumise moodi häält. Kevin arvas, et see on ka lehm, aga meie hellitasime lootust, et äkki oli ikka dingo.

Ma pole kunagi varem kuufaase jälginud, aga siin igal õhtul väljas käies ikka on näha, kuidas jälle on veidikene juurde tulnud. Ka tähistaevast jälgime. See paneb ikka mõtlema põlisrahvastele ja nende taevakehade jälgimise kogemusele. 

Saan aru, kuidas kuu on suurepärane ajanäitaja kalendri mõttes – ta on iga öö olemas ja muutub ikka natukese haaval. Loe ainult üle ja märgi üles. Ning vaikselt hakkab ka selgeks saama, kuidas kannatlikkuse ja kavalate mõõtevahenditega saaks ka tähtede ja planeetide liikumist jälgida ja isegi ennustada.

Nii et on väga tore vahelduseks olla eemal tänapäevastest kiiretest voogudest ja tervest maailmast näpuotstes läbi interneti ja nutitelefoni. Kui tuleb mingi mõte või küsimus, ei saagi seda kohe internetist järgi vaadata. Levi meil endiselt ei ole ja ilmselt järgmise 7-10 päeva jooksul ei tule ka.

Nüüd sain teada, et teedevalitsuse mees tuleb homme kell 9, seega lähen täna ilmselt ikka matkale 😊 Kiire lõuna siin ja midagi kaasa ka ja siis minek! Pikkades riietes kindlasti ilma vastu kaitseks.

No comments:

Post a Comment