Thursday, July 26, 2018

Sandfire roadhouse

on neljapäev, 26. juuli (aeg lendab ikka ülikiirelt) ja oleme Tennoga Sandfire nimelises teeäärses bensukas-söögikohas-motellis. Ootame, et traktorid jõuaksid siia, siis saame trimmerdades tagasi liikuda.

Roadhouse'i juures pargib suur heina vedav maanteerong.



Selle on endale mõnusaks õrreks võtnud kohalik paabulinnuparv. Tsillisid seal tükk aega kambakesi ja nokkisid heina.





Kuni lõpuks lendasid bensuka katusele. Ilusad.



Eile käisime Broome'is, mis on pärlikasvatuste ja kuurortide linn. Suvel (kui on turistide jaoks liiga kuum) elab seal u 14 000 inimest, suvel tõuseb elanike arv koos turistidega neljakümne tuhandeni.

Uudistasime pärlipoes ka keesid ja kõrvarõngaid. Odavaima käevõru oleks saanud 680 dollariga, enamus väiksemaid asju jöid aga kahe kuni viie tuhande kanti. Korralikud pärlitest kaelakeed maksida aga kümme-kakskümmend tuhat dollarit. Olid ilusad küll, aga hirmkallid ikka!

Käisime ookeanis ujumas, oli väga lõbus sõna otseses mõttes lainetes hullata. Ujuda eriti ei saanud, iga minuti tagant või umbes nii tulid suhteliselt suured lained. Hüppasime ja sukeldusime siis seal. Rand oli ülimõnus puhas liiv, ja sügavaks läks ka täpselt parasjagu, mitte liiga kiiresti ega mitte liiga aeglaselt. Rahvast oli mõnusalt vähe ja vee äärde sai mugavalt sõita otse autoga - nii oli täitsa lubatud.

Mõned ohud on rannas ka - mõnikord võivad sinna tulla merekrokodillid või siis väikesed kõrvetavad meduusid. Kohalik ohutusorganisatsioon patrullib iga päev ringi ja kui märkavad krokusid või meduuse, siis pannakse rand suplejatele kinni.

No comments:

Post a Comment