Monday, September 6, 2010

kolmas päev kohal ja pikk jutt

Nonii, kolmas kiire päev on läbi saanud ja äkki saan nüüd aega oma lubadust täita blogi kirjutada:) Kuigi ma üldse ei tea, mis siia kirjutama peab, ma pole isegi kunagi õieti päevikut pidanud...

Ega siin tegelikult nii kiire ei ole, kui kiiresti tegutseda, siis 5-6-7 tunniga päevas peaks töö, mis meie teha on, valmis saama. Lisaks siis igasugused niisama hobustega mässamised, mida on ka natuke. Et siis seda muret pole, et hakatakse tööga tapma:)

Peale minu elab siin 2 teist working studentit, omanikud Jo ja Derek, üks tädi Nicki, kellel on 2 hobust (Rio ja Dobe). Siis Mary, kes elab ka kohapeal ja aitab tööd teha ja selle eest saab tema hobune Sonnet tasuta süüa ja katuse pea kohale.

Mary on vahva, ta käis mul lennujaamas vastas ja puhusime temaga autos paari tunni jagu juttu. Ta on 67 ja tõeline selline briti vanadaam, aga samas väga krapsakas ja lööb igal pool kaasa. Ta meenutab mulle häid briti seriaale :D Räägib väljapeetud viisil kaunist inglise keelt ja oskab äärmiselt varjatult ja pehmelt teravat huumorit teha.

Teised kaks õpilast on Lydia ja Aila, kes on täitsa toredad. Lydia on siin kolmandat kuud ja Aila teist nädalat ja mõlemad plaanivad kevadeni jääda. Nendega me siis peamiselt tegutseme koos ja elame ühes korteris. Mõlemad on toredad, käisime täna linnas poes ja värki Lydia autoga (toit on umbes veerandi jagu kallim kui kodus...). PS ma pole tegelikult üldse kindel, kuidas nende nimesid kirjutatakse, kuulmise järgi tean ainult:D

hobuseid on 11 kokku – Fig, Clive, Perry, Widget, Pache, Denny, Luke, Charlie, Rio, Dobe, Sonnet. Ja nagu juba mainitud, töötajaid on 4, nii et väga kiire just ei ole, eriti kuna hobused on enamus aega väljas, nii et bokside puhastamist eriti ei ole.

Ja boksidest rääkides – siin on allapanu eriti imelik. Inglise keeles kutsutakse seda redbead. Põhimõtteliselt on see tellisepuru. Selline punane puru ongi boksides, ca 20-30 cm kihina ja jube lihtne on bokse teha – korjad junnid ära ilma mingi surkimiseta ja märga üldse välja ei vii, sest see on poorne ja mitteorgaaniline materjal, st kuivab ära ja haisema ei hakka. Boksi sisu peab vahel harva läbi kaevama ja kord aastas vahetama. Fantastiline. Ja ei pidavat olema külm ka, sest on poorne.

Niih, tänaseks on blogijaks vist otsas, aga eks ma lasen teine kord edasi, treeninguasja ja hobusteasja on tegelikult päris palju, mida tahaks juba endale hilisemaks lugemiseks ja meelde jätmiseks kirja panna. Näiteks oli meil tund hobuse talutamise kohta – ma poleks elus arvanud, et see võiks olla kasulik ja huvitav:D ja kabjahooldus on ka siin hoopis erinev jne jne. Et siis olge tublid ja varsti jälle;)

No comments:

Post a Comment