Monday, September 6, 2010

tuuline neljas päev

Täna on hirrmus tuuline. Hommikune toimetamine (mis tähenda siis hobuste sisse toomist, söötmist, kapjade puhastamist ja igaühega natuke jalutamist) võttis palju rohkem aega kui muidu, sest hobused arvasid kogu aeg, et tuul tahab neid ära süüa:D

Ja tuul tekitaspeavalu, aga pole miskit, mille vastu ibuprofeen ja pärnaõietee ei aitaks (tore, et ma selle ikka kaasa võtsin). Nii et nüüd on kõik ok. Plaan on minna täna varem magama, et korralikult välja puhata homseks.

Täna kastsime maneeži liiva, et see ei tolmaks ja oli sellega alles jama - esiteks pidi iga natukese aja tagant voolikut edasi tõstma. Teiseks tuli vahepeal voolik pumba tagant ära. Kolmandaks oli liiv kaua kastmata ja seega läks terve päev aega, et seda korralikult märjaks saada. Aga lõpuks saime hakkama:) Üldiselt tundub, et ma hakkan päevarutiinile pihta saama, et mis ja kuidas ja millal teha tuleb - jeiii!

Tegin endale õhtuks korralikult süüa - kartulit muna ja aegviljade ja viineritega. Polnud just supertoit, aga süüa kõlbas ja homseks jagus ka. tunub, et üksi olles ei kulu toidule eriti palju, kui just valmistoitu või muud kallist asja väga palju ei osta.

Kõige jamam selle koha juures on, et siit ei käi üldse mingit transporti kuskile. Bussipeatus on mingi 5 kiltsa kitsast, kurvilist ja mägist teed. See teeb tööotsimise raskeks - kuidas saada tööle ja tagasi ja üleüldse tahaks mõnikord ise poes käia või miskit ilma et peaks paluma, et keegi sõidutaks. Vaatan siin juba rollerit ja mootorrataste müügikuulutusi, tundub, et kõige odavam roller maksaks mingi 8000 eesti rahas. Ja siin on neil ka teemaks ja kindlustus. Eriti paha on kindlustus, mis võib aastas mingi 6000 eeku olla, olenevalt elukohast ja vanusest ja asjadest. Auto kindlustus on vabsee 20 000 aastas ja see kehtib ainult ühele juhile, kellegi teise autot laenata ei tohi (mis on ka paha, selle variandi peale ma ka natuke lootsin enne siia tulekut...) Autod ise tunduvad olema odavamad kui eestis - Alia vaatas autosid ja mingi Micra aastast 2002 (vist) maksis meie rahas 18 000, mis ei ole üldse palju ju. Ehk siis transpordiga on mure. muidu kindlasti leiaks tööd, kui mitte mujal siis supermarketis, aga kuidas tööle saada... eks peab mõtlema selle peale edaspidi pingsalt.

Varsti on mul plaan kohalik telefoninumber ka muretseda, kuigi praegu tundub, et ega mul seda eriti vaja ei lähe. Vähemalt seni pole läinud. Ja kohaliku pangakonto peaks ka tegema.

ah jaa, ilm on siin ikka kummaline - hommikul oli tappev tuul, siis paistis päike, siis oli jälle tuul, siis hakkas sadama ja nii mitu korda järjest.

nu vot, aitab ka tänaseks:)

4 comments:

  1. kui kauaks sa sinna plaanid jääda siis, et kohe rolleri jms ost silme ees? sa siis tallitöö eest ei saa midagi, et pead lisatööd otsima?

    aga tervisi sinna sulle :)

    ReplyDelete
  2. Sorri, et küsin, aga mis sa selle tallitöö eest siis saad? Katuse pea kohale ja kõik? :P

    ReplyDelete
  3. aegvilju, ma tahaks ka selliseid huvitavaid vilju süüa, võtad ehk mõned kaasa kui kunagi jälle Eesti manu jõuad.

    ReplyDelete
  4. @ Grete ja Merle: jap, tallitöö eest saab katuse pea kohale ja trenne. On jah natuke nadi palga suhtes, aga sellist natural horsemanshipi asja on suhteliselt raske leida... Vähemalt tööga on rahulik suhteliselt praegu, võib-olla talvel, kui hobused heva ilmaga rohkem sees on, on jamam. Esialgsed plaanid on mul noh nii kuskil varakevadeni jääda või nii. Poleg isegi kindel veel:D Aga jah, jama on see, et ilma oma transpordita on siit ikka keeruline kuskile üldse saada.

    Ja eks ma siis toon siit aegvilju kaasa :P nee

    PS. sorry, et pole pikka aega vastanud, ma ei märganudki, et postide all kommentaarid on. Aga nii tore, et keegi ikka loeb:)

    ReplyDelete